top of page

Advies bij hormonale onbalans

Hormonen zijn chemische boodschapperstoffen die elk een specifieke uitwerking op de organen en weefsels van ons lichaam uitoefenen. Hormonen worden aangemaakt door bepaalde hormoonklieren (endocriene klieren), de endocriene klieren geven hun hormonen af aan het bloed, weefselcellen of organen in het lichaam waar ze een ‘boodschap’ overbrengen aan de zogenaamde doelcellen.

 

Hormonen sturen daarmee ons lichaam aan en ze werken nauw met elkaar samen om alle processen in ons goed te laten verlopen. Processen waar ze onder andere invloed op hebben zijn de voortplanting, groei en ontwikkeling, opslag en verbruik van reserve voedsel, de water- en zouthuishouding en de spijsvertering.

Wanneer één van de hormonen uit balans raakt verloopt de aansturing in het lichaam niet goed en kun je last krijgen van één of meerdere van onderstaande klachten:

– vermoeidheid en geen zin in dingen hebben
– hoofdpijn
– spijsverteringsproblemen en/of gewichtstoename
– lage of hoge bloeddruk, vocht vasthouden of overmatig zweten
– verlaagd libido
– sterke behoefte aan zoetigheid of zout
– somberheid, angst, paniek of depressie
– chronische stress en prikkelbaarheid
– haaruitval

 

Onbalans in de hormonen wordt vaak veroorzaakt door onvolwaardige of verkeerde voeding, te weinig of te veel (eenzijdige) beweging, stress of bij vrouwen in de overgang doordat de eicellen opraken.

 

Heb jij ook het gevoel dat je hormonaal niet in balans ben of heb je 1 van bovenstaande klachten? Maak dan eens een afspraak voor een consult, zodat we samen kunnen kijken naar waar de oorzaak en dus de Kern van de onbalans vandaan komt. We stellen dan samen een plan op om de hormonen weer in balans te brengen, zodat je weer lekker in je vel komt te zitten en kunt genieten van een vreugdevol leven.

bottom of page