top of page

Joke Spruit

Mijn naam is Joke Spruit, geboren in 1980. Ik ben opgegroeid tussen de weilanden in Montfoort. Nu woon ik op de prachtige Utrechtse Heuvelrug in het dorp Leersum. Hier geniet ik enorm van de natuur. Ik heb een moestuin en vind het een geschenk dat ik de vrijheid heb om daar mijn eigen groenten en fruit te verbouwen. Het is zo fijn om te kunnen koken met verse biologische groenten uit eigen tuin. Daar geniet ik heel erg van en dat geeft mij naast mijn werk veel energie en levensvreugde. 

 

Dit is echter niet altijd zo geweest. In mijn jeugd heb ik diverse traumatische ervaringen gehad en mede daardoor stapte ik al jong in de zorgrol. Mijn keuze na de HAVO voor HBO-Verpleegkunde lag dan ook voor de hand. Aangezien ik een doener ben en het makkelijkst leer in de praktijk, heb ik destijds gekozen voor een werken en leren studie bij het UMC in Utrecht. Hier heb ik veel ervaring op gedaan in de reguliere zorg en is de basis gelegd voor hetgeen ik nu doe.

Al tijdens mijn studie kwam ik er achter dat de verzorgende kant binnen de verpleegkunde mij minder lag. Vooral het begeleiden van mensen om weer gezond te worden en goed voor zichzelf te leren zorgen lag mij meer. Binnen de reguliere medische zorg is men echter vooral bezig met symptoombestrijding en niet met het behandelen van de kernoorzaak van ziekten en het voorkomen van ziekten. Ik wilde juist mensen helpen bij hun genezing en het bevorderen van hun gezondheid. Aan het eind van mijn opleiding kwam ik in aanraking met de complementaire zorg. Hier bleek mijn interesse gewekt en zo heb ik naast de reguliere medische opleidingen ook diverse complementaire opleidingen en scholingen gevolgd. 

 

Gevolgde opleidingen en scholingen:

- HBO-Verpleegkunde

- Haptonomie

- Orthomoleculaire voedingsleer

- Herbalife scholingen

- Opleiding tot hormoon specialiste en overgangsconsulent

- Yogadocenten opleiding

- Palliatief terminale zorg

- Complementaire zorg

- Aromatherapie

- Opleiding tot Wellnessmasseur

Alle kennis die ik in deze opleidingen heb opgedaan in combinatie met mijn werkervaring en sensitiviteit, maakt dat ik mensen nu wel kan helpen bij het verhelpen van de kernoorzaak van hun ziekten, beperkingen en/of klachten. Vanuit de door mij ontwikkelde KERN-methode maak ik mensen bewust van hun ontwikkelde blokkades, gedragspatronen en leefstijl en begeleid ik ze bij het veranderen daarvan, waardoor het zelfhelend vermogen geactiveerd wordt. Dit zorgt ervoor dat hun mentale en fysieke gezondheid toeneemt. Het is mooi om te zien hoe iemand opbloeit en weer volop kan genieten van een fit, energiek en ontspannen leven!

bottom of page