top of page

Mindfulness

Mindfulness is Buddha’s woord voor meditatie. Hij bedoelt hiermee dat je alert en waakzaam moet zijn. Aanwezig moet blijven met een scherp bewustzijn in het hier en nu. Iets wat veel mensen in deze tijd lastig vinden. We doen vaak meerdere dingen tegelijk en meestal ook nog op de automatische piloot. We zijn regelmatig zo in gedachten verzonken dat we ons niet bewust zijn van wat we eigenlijk aan het doen zijn. Wellicht herken je wel dat je tijdens het autorijden ineens opmerkt dat je al bijna bij je eindbestemming bent aangekomen, terwijl je de weg er naar toe je niet meer kunt herinneren. Of je bent zo aan het piekeren en denken dat er eigenlijk weinig tot niets uit je handen komt.

Mindfulness is dus de kunst van het bewust aanwezig zijn in het moment. Met je volledige aandacht in het hier en nu, op een accepterende manier en zonder oordeel. Dit kun je leren door dit weer te gaan trainen en daar help ik je graag bij!

 

 

Individuele mindfulness training:

Tijdens deze individuele mindfulness training leer je in 4 keer 1 uur diverse mindfulness technieken die erop gericht zijn je terug te brengen in het hier en nu, je weer alert te maken, je geest tot rust te brengen en te leven vanuit je ware zelf. De training is heel praktisch, zodat je het geleerde direct in je dagelijks leven kunt toepassen. Het is belangrijk dat je het geleerde thuis gaat oefenen. Door veel te oefenen wordt het onderdeel van je leven.

Wanneer je steeds vaker met aandacht in het hier en nu bent, zonder oordeel en op een accepterende manier, kan dit je helpen om meer rust in jezelf te ervaren. Je piekert minder, kunt beter omgaan met stress en wordt flexibeler, emoties kalmeren, je geheugen en concentratie verbeteren, je kunt weer genieten van het moment en het kan je helpen om efficiënter te werken, beter te slapen en je (beter) te kunnen ontspannen.

 

Kosten:

€299,00 voor 4 keer 1 uur

Individuele mindfulness sessie:

Het is ook mogelijk om losse lessen van 1 uur te volgen. Bijvoorbeeld wanneer je geen vaste training wilt volgen maar eens een keer kennis wil maken met mindfulness, wanneer je al eerder een mindfulnesstraining of cursus hebt gevolgd en je nog specifieke vragen hebt of je het weer eens wilt opfrissen. Maar ook wanneer je het fijn vindt om onder begeleiding een uurtje in alle rust bezig te zijn met mindfulness kan dat.

 

Kosten:

€ 85,00 per uur

 

 

Eventueel is het ook mogelijk om samen met bijvoorbeeld je partner, collega, vriend(in) een “individuele" sessie of training te volgen. 

bottom of page