Mindfulness

Mindfulness is Buddha’s woord voor meditatie. Hij bedoelt hiermee dat je alert en waakzaam moet zijn. Aanwezig moet blijven met een scherp bewustzijn in het hier en nu. Iets wat veel mensen in deze tijd lastig vinden. We doen vaak meerdere dingen tegelijk en meestal ook nog op de automatische piloot. We zijn regelmatig zo in gedachten verzonken dat we ons niet bewust zijn van wat we eigenlijk aan het doen zijn. Wellicht herken je wel dat je tijdens het autorijden ineens opmerkt dat je al bijna bij je eindbestemming bent aangekomen, terwijl je de weg er naar toe je niet meer kunt herinneren. Of je bent zo aan het piekeren en denken dat er eigenlijk weinig tot niets uit je handen komt.

Mindfulness is dus de kunst van het bewust aanwezig zijn in het moment. Met je volledige aandacht in het hier en nu, op een accepterende manier en zonder oordeel. Dit kun je leren door het weer te gaan trainen en daar help ik je graag bij tijdens een training of workshop!

 

 

Mindfulness training:

Tijdens deze mindfulness training leer je in 8 weken diverse mindfulness technieken die erop gericht zijn je terug te brengen in het hier en nu, je weer alert te maken, je geest tot rust te brengen en te leven vanuit je ware zelf. De training is heel praktisch, zodat je het geleerde direct in je dagelijks leven kunt toepassen. Het is belangrijk dat je naast dat we in de 8 bijeenkomsten samen oefenen, thuis ook minimaal 30 tot 60 minuten per dag oefent. Door veel te oefenen wordt het onderdeel van je leven.

Wanneer je steeds vaker met aandacht in het hier en nu bent, zonder oordeel en op een accepterende manier, kan dit je helpen om meer rust in jezelf te ervaren. Je piekert minder, kunt beter omgaan met stress en wordt flexibeler, emoties kalmeren, je geheugen en concentratie verbeteren, je kunt weer genieten van het moment en het kan je helpen om efficiënter te werken, beter te slapen en je (beter) te kunnen ontspannen.

 

Data:

Zaterdag van 10.00 - 11.30 uur (nieuwe training start weer bij voldoende aanmeldingen) 

Heb je interesse meld je dan alvast aan!

Kosten:

€225,00 (exclusief stilte dag)

 

Mindfulness stilte dag:

Tijdens deze dag ervaar je hoe het is om in stilte met aandacht bij je lichaam, adem en gevoelens te zijn. Je wordt je bewust van je lichamelijke sensaties, je zintuigen gaan verder open en je ervaart nog meer de stilte en rust in jezelf. 

 

Data:

Zaterdag 29 februari van 10.00 -16.00 uur

Kosten:

€ 75,00 (inclusief lunch)

Workshop de basis van mindfulness in 1 dag:

Je leert tijdens deze dag op een praktische manier de basistechnieken van mindfulness en hoe je dit kunt toepassen in je dagelijks leven. Echt een leerzame ontspannende dag voor jezelf! Deze dag is ook zeer geschikt voor als je al eerder een mindfulness training hebt gevolgd en je het weer eens op wilt frissen.

 

Data:

woensdag 13 november van 10.00 - 16.00 uur

 

Kosten:

€75,00 (inclusief lesmateriaal en biologisch vegetarische lunch)

Individuele mindfulnesstraining:

Wanneer je, om wat voor reden dan ook, het niet fijn vindt om in een groep de mindfulnesstraining te volgen, dan is het ook mogelijk om een afspraak te maken voor individuele sessies. Ook wanneer je al eerder een mindfulnesstraining of cursus hebt gevolgd en je hebt nog specifieke vragen of dingen die je wilt herhalen is het mogelijk om een afspraak voor een individuele sessie te maken. 

 

Eventueel is het ook mogelijk om samen met bijvoorbeeld je partner, collega, vriend(in) een “individuele” sessie of training te volgen. 

 

Alle trainingen en workshops gaan door bij minimaal 4 aanmeldingen