top of page

Massage

Massage is een ontspanningsvorm waarbij door middel van aanraking je lichaam en geest tot rust komen en weer optimaal kunnen gaan functioneren. Massage activeert het zelfhelend vermogen van het lichaam. Het zenuwstelsel komt tot rust, de spieren kunnen ontspannen. De bloedsomloop en lymfestroom worden geactiveerd waardoor afvalstoffen het lichaam kunnen verlaten en de energiebanen openen zich, zodat de levensenergie weer beter kan stromen. 

 

Er zijn verschillende massagevormen, die ieder een andere uitwerking hebben. Je kunt kiezen uit de volgende massagevormen:

Ontspanningsmassage (30, 60 of 90 minuten);

 

Tijdens de ontspanningsmassage worden door middel van strijkende bewegingen de spieren gemasseerd waardoor de spieren zich kunnen ontspannen, de bloedsomloop wordt gestimuleerd en afvalstoffen weg kunnen stromen. Je kunt kiezen uit een totale lichaamsmassage of een massage van een bepaald deel van je lichaam, zoals bijvoorbeeld het nek/schoudergebied of de rug.

Ayurvedische marma massage (90 minuten);

 

Voorafgaande aan de massage wordt aan de hand van een vragenlijst gekeken welke van de Dosha’s (vata, pitta, kapha) op dit moment uit balans zijn, dat noemen we de Vikruti. Aan de hand van je Viktuti wordt er een persoonlijke massageolie voor je gemaakt die je Dosha’s helpt weer in balans te komen. 

 

Tijdens de Ayurvedische massage zelf wordt het hele lichaam gemasseerd van de voeten tot je kruin en via de achterkant van je lichaam weer terug naar je voeten. Ook buik, borst, gezicht en hoofdhuid worden gemasseerd (tenzij je dit natuurlijk niet op prijs stelt). De druk en snelheid van de massage wordt aangepast aan de onbalans in je Dosha’s. De massage kan daardoor bij een Vata onbalans langer duren dan bij een Kapha onbalans, maar gemiddeld duurt de massage 90 minuten.

 

Tijdens de massage worden ook de marmapunten in je lichaam behandeld. De marmapunten bevinden zich op plaatsen waar spieren, zenuwen, lymfe en energiebanen bij elkaar komen. Hier hopen afvalstoffen zich op en door deze los te masseren d.m.v. een drukpunttechniek kunnen de afvalstoffen worden afgevoerd.

 

De massage zorgt er voor dat je meer in balans komt en dat naast ontspanning van spieren, stimulatie van de bloedsomloop en lymfedrainage de energiebanen weer geopend worden en ook de energetische blokkades worden opgeheven. Je levensenergie kan dan weer beter door je heen stromen en het zelfhelend vermogen van het lichaam wordt geactiveerd. Daarnaast komt ook je geest tot rust en voel je je helemaal ontspannen.

Intuïtieve massage (30, 60 of 90 minuten);

 

Tijdens deze massage voel ik intuïtief aan waar in je lichaam zich spanning en blokkades bevinden. Deze zal ik afhankelijk van de blokkade behandelen met massage, het geven van energie, healing, of vanuit de ayurvedische marmatechniek. Dit is echt een massage op maat en stimuleert het zelfhelend vermogen van het lichaam optimaal. Deze massage kan ook klacht specifiek worden toegepast.

Investering:

Massage 30 minuten    €37,50

Massage 60 minuten    €65,00

Massage 90 minuten    €90,00

Er worden geen erotische massages gegeven!

bottom of page