top of page

Hormoon yoga

Hormoon yoga is een vaste yoga serie die ontwikkeld is door de Braziliaanse Dinah Rodrigues. Tijdens de yoga houdingen wordt de vuurademhaling (Bastrika) toegepast. Hierdoor wordt de levensenergie in het lichaam weer vrijgemaakt. De vrijgekomen energie laat je vervolgens naar de verschillende hormoonklieren stromen waardoor deze gestimuleerd worden de juiste hoeveelheid hormonen aan te maken.

Hormoon yoga heeft effect op je hele lichaam, maar in het bijzonder op de schildklier, hypofyse en eierstokken. Daardoor kan een verstoorde hormoonspiegel weer in balans komen. De serie is dynamisch met mooie rustige momenten en leidt tot snelle resultaten bij regelmatige beoefening. Naast dat het de hormoonspiegel in balans breng en hormonale klachten daardoor verminderen, ervaren de meeste vrouwen ook ontspanning, rust en meer energie.

 

De hormoon yogalessen zijn zowel geschikt voor vrouwen met (pre-) menstruele klachten als voor vrouwen in de overgang. Ervaring met yoga is niet nodig. Kom gerust eens vrijblijvend een yogales volgen en ervaar zelf wat hormoon yoga met je doet.

bottom of page